Že kar nekaj let zapored se našemu timu v mesecu juniju pridružijo dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor, saj morajo opraviti obvezno praktično usposabljanje v izobraževalnem programu. V dveh tednih jim skušamo prikazati, kako bo njihovo delo izgledalo po končanem šolanju, povezati teorijo s prakso in jih pripeljati od želja naročnikov ter lastne idejne zasnove in vizualizacije, skozi tehnologije tiska in možnosti za izvedbo, ki se ob tem ponujajo, do končnega izdelka – poljubnih vizualnih rešitev.

Skušamo jim predstaviti pozitivno izkušnjo, da so oni tisti, ki bodo izvajali kreativo za naročnike, zato morajo dobro poznati osnove zakonitosti in pravila, tehnologije ter materiale, ki omogočajo njihovo izvedbo.  


»Teh deset dni, ki sem jih preživela tukaj je bilo zame res lepih. Všeč mi je bilo, da so bili zaposleni z menoj prijazni in potrpežljivi in da so mi bili vedno pripravljeni pomagati, če sem slučajno rabila kakšno pomoč. Potek dela in samo razlago so mi razložili na čim lažji in razumljivejši način, kar mi je bilo še posebej všeč.«

Ajda