Svetovna zdravstvena organizacija WHO priporoča ob vhodu v javni prostor stojalo za razkužilo. Priporočilo velja za vse poslovne prostore, trgovine in trgovinske centre, pisarniška poslopja, izobraževalne in zdravstvene ustanove.

Številne evropske države razmišljajo o krčenju omejitev zaradi COVID-19. Ker se virus navkljub prizadevanjem še naprej širi po celem svetu, je svetovna zdravstvena organizacija objavila sklop priporočil za svoje članice. Ta priporočila vključujejo tudi higieno rok v javnih prostorih.


Cepiva in zdravila za COVID-19 še niso razvita. Ravno zato je higiena rok ključnega pomena v boju proti širitvi virusa, saj se lahko virus prenaša z neposrednim ali s posrednim stikom.


Tu pa pride do veljave stojalo za razkužilo, saj z uporabo razkužila zaščitimo sebe in ljudi okoli nas pred virusom.

Stojalo za razkužilo – comTEC

Tudi v podjetju comTEC se zavedamo pomembnosti higiene rok. V naši ponudbi imamo različna stojala za razkužila, odvisno od prostora, kjer se nameščajo. Poleg samostoječe stojala tudi stensko. Obe izpeljanki stojala omogočata tudi namestitev table, na katero natisnemo priporočila za higieno rok ali pa poljubno grafiko, ki nam jo posredujete.


Vgrajen dozator je enostavno snemljiv in ima prostornino za 850ml dezinfekcijskega gela, ki ga prav tako lahko naročite pri nas.


Okno v dozatorju omogoča enostavno spremljanje nivoja gela v rezervoarju, prav tako pa je možno nastaviti doziranje.

Kakšno stojalo za razkužilo je pravo zame?

Odvisno od tega, kako ga boste najlažje umestili v obstoječ prostor. Najbolj pomembno je, da bo stojalo za razkužilo služilo svojemu nameni in da si bodo vsi, ki vstopajo v prostor tudi razkužili roke. Pomembno je tudi, da je stojalo vidno in enostavno dostopno ter seveda da je vedno napolnjeno z dezinfekcijskim gelom, saj drugače ne bo služilo svojemu namenu.


Navada razkuževanja rok je ena izmed novih realnosti v našem življenju. Hitreje, kot jo bomo sprejeli, bolj učinkovito bomo tudi sami sebe zaščiti in pripomogli k zmanjševanju širjenja virusa.


Vsa stojala in tudi ostale izdelke za zaščito najdete v naši spletni trgovini na spodnji povezavi.