Prijava ·
SI
99,8 %
pravočasnih izdelav
1
opravljenih naročil

comTEC® - certifikat Zlate bonitetne odličnosti

V podjetju comTEC smo po večletni najvišji bonitetni AAA oceni prejeli evropsko priznani certifikat Zlate AAA bonitetne odličnosti:

Bonitetna hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 17ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Poslovni subjekt, VIZUALNE KOMUNIKACIJE COMTEC d.o.o., po analizah za leto 2016 spada med 4,2% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter se tako uvršča v najvišji razred AAA. V Sloveniji je v letu 2016 med vsemi 163.642 registriranimi podjetji, bonitetno odličnost doseglo zgolj 6.944 podjetij.

Nadalje letos med vsemi gospodarskimi subjekti za katera dosegajo standarde za zlata bonitetno odlična podjetja, spada tudi poslovni subjekt VIZUALNE KOMUNIKACIJE COMTEC d.o.o.. Podjetje tako letos spada med 0,7% poslovnih subjektov v Sloveniji.

Ob certifikatu  »Excellent SME Slovenia«  Gospodarske zbornice Slovenije ter bonitetne hiše Coface ter ostalih priznanjih, ki potrjujejo postavljeno jasno vizijo ter cilje comTEC, ki so rezultat 25 letnega trdega in odgovornega dela na poti avtentičnega podjetništva, ki ni in ni bila nikoli lahka, zato s skromnostjo vendar ponosom zremo na naše dosežke, razvoj, tradicijo, prepoznavno blagovno znamko,  številne inovativne ideje, ki smo jih prinesli v okolje, da bi ga spreminjali na bolje.


comTEC® - Certifikat Excellent SME Slovenia 2015

V podjetju comTEC smo prejeli evropsko priznani certifikat za najboljša srednja, mala in mikro podjetja v Sloveniji.

»Odlično srednje, malo ali mikro podjetje« oziroma »Excellent SME Slovenia« je priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem.

Pot k uspehu ni nikoli lahka, zato s skromnostjo vendar ponosom zremo na več kot 23 let naše tradicije, kakovosti, prepoznavne blagovne znamke ter številnih inovativnih idejah, ki smo jih prinesli v okolje, da bi ga spreminjali na bolje.

Inovativen razvoj izdelkov, znanje zaposlenih, avtomatizirana tehnologija, usmerjenost k potrebam kupcev ter ustrezno okoljsko odgovornostjo je koncept za uspešno poslovanje podjetniškega sektorja ter ustvarjanje dodane vrednosti in prepoznavnost blagovne znamke, ki temelji na osnovah avtentičnega podjetništva.


Boniteta odličnosti AAA 2015

Dokazujemo, da nismo samo dobri, ampak gojimo strast do odličnosti ter kreiramo izzive in standarde poslovne prihodnosti.

V podjetju comTEC smo prejeli certifikat odličnosti AAA tudi za leto 2015 in smo eno izmed 17 podjetij v branži. Spadamo v sicer vse ožji krog 2% najbolj varnih 575 subjektov v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo z najvišjo oceno bonitetne odličnosti! V mednarodnem okolju je certificiranje že uveljavljena praksa in na ta način bonitetno izstopajoči poslovni subjekti dodatno utrjujejo svoj ugled in zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju pri obstoječih in potencialnih poslovnih partnerjih.

Pot k uspehu ni nikoli lahka, zato s skromnostjo vendar ponosom zremo na več kot 22 let naše tradicije, kakovosti, prepoznavne blagovne znamke ter številnih inovativnih idej, ki smo jih prinesli v okolje, da bi ga spreminjali na bolje.

Z najsodobnejšo tehnološko opremo spadamo med vodilne ponudnike v regiji za storitve in izdelke specializiranega foto velikoformatnega tiska direktno na različne materiale v ploščah ali roli ter avtomatizirane digitalne dodelave. Izdelujemo poljubne XXL  grafike, ter inovativne izdelke za promocijo in pospeševanje prodaje ter repozicioniranje.

Z uporabo okolju prijaznih EKO Greenguard certificiranih barv, predstavljamo edinstvenost in celovitost sinergij kot prvo ekološko in visokotehnološko podjetje za digitalni tisk v širšem regijskem prostoru Evrope.

Ponašamo se tudi z lastnim energetskim modelom, ki vključuje proizvodnjo zelene električne in toplotne energije pridobljene iz obnovljivih virov katera kot energetsko učinkovitost predstavlja, pridobivanje štirikrat več zelene energije, kot jo podjetje potrebuje za svoje poslovanje. S tem pa izpuste toplogrednih plinov v ozračje zmanjšamo za 23 ton letno.


Rethink, Reuse, Reduce, Recycle, comTEC®

(sporočilo za medije)

Maribor, 27. junija - V mariborskem podjetju comTEC so zaključili prenovo tehnološkega procesa digitalnega tiska in avtomatizirane dodelave materialov. S tem so po lastnih navedbah postali prvo ekološko in visokotehnološko podjetje za digitalni tisk ter produkcijo vizualnih komunikacij v Sloveniji in tem delu Evrope.

Visokotehnološki stroji omogočajo uporabo okolju prijaznih EKO Greenguard certificiranih barv, zmanjševanje porabe električne energije zaradi uporabe UV LED svetlobe in uporabo izjemno čvrstih materialov na osnovi papirja, ki jih je po uporabi mogoče reciklirati.

Podjetje z lastnim energetskim modelom, ki vključuje proizvodnjo električne in toplotne energije iz obnovljivih virov z investicijo v energetsko učinkovitost, pridobi štirikrat več energije, kot je potrebuje za svoje poslovanje. S tem izpuste toplogrednih plinov v ozračje zmanjša za 23 ton letno.

"Načrtovana in izvedena posodobitev tehnološke opreme v podjetju celostno izpolnjuje naše ciljno zastavljene smernice poslovanja. Tako po integraciji visokotehnološke in avtomatizirane opreme za velikoformatni digitalni tisk in dodelavo kot okoljsko trajnostne zaveze podjetja z uporabo ekološko certificiranih barv, energetsko učinkovito opremo in z usmeritvami k uporabi okolju prijaznih materialov, ki se enostavno reciklirajo," je na današnji predstavitvi v Mariboru povedal ustanovitelj in prokurist podjetja comTEC Peter Kavčič.

Skupek vseh aktivnosti naj bi po pričakovanjih še dodatno izboljšal konkurenčne prednosti ter izdelke podjetja v širšem regijskem prostoru ter zagotovil stabilnost obstoječih in novih delovnih mest v podjetju. "Še naprej pa bomo dajali prednost celovitosti - razvoju, kakovosti, ekologiji in avtomatizaciji," je dodal.

Med najnovejšimi tehnološkimi pridobitvami je industrijski (hibridni) UV LED tiskalnik Durst. Za neposreden tisk na najrazličnejše materiale uporablja "Eco, Children's, Schools and Food friendly" barve, ki jih UV LED svetloba takoj posuši na tiskane materiale, kar omogoča neposredno nadaljnjo obdelavo. Sam odtis je v foto kvaliteti, izjemno živobarven, kreativno pa se lahko dodajo tudi številni efekti.

Nadaljnjo obdelavo materialov povsem avtomatizirano izvaja rezalnik oziroma cutter proizvajalca Zünd, ki jih pri produkciji dirkalnikov uporabljajo tudi moštva formule 1.

Gre za multifunkcionalen stroj, ki omogoča razrez, frezanje, konture, zgibe, izseke, naseke, označevanje, luknjanje in perforacijo ter postavlja standarde glede kakovosti, zanesljivosti in fleksibilnosti. Maksimalna natančnost je zagotovljena s pomočjo kamere in ustrezne programske opreme, s kombinacijo različnih orodij, pa je moč obdelati praktično vse materiale.

Podjetje, ki ima za sabo 20 let poslovanja, je za svoje delo prejelo številna priznanja in certifikate. Med njimi je certifikat Excellent SME 2014 oziroma pečat odličnosti poslovanja malih in srednjih podjetij, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, leta 2011 pa je bil comTEC razglašen za energetsko najučinkovitejše podjetje leta.


Greenguard certifikat

Z industrijskim hibridnim UV LED tiskalnikom tiskamo v obstojni foto kvaliteti, s certificiranimi EKO Greenguard barvami. Barve izpolnjujejo visoke kriterije kemičnih emisij za več vrst hlapnih organskih spojin. Barve so brez hlapnih organskih topil in škodljivih snovi ter praktično brez vonja. Tako so primerne za uporabo v vrtcih, šolah, bolnicah, restavracijah...

Okoljska odgovornost podjetja se ob uporabi Greenguard certificiranih barv kaže tudi v uporabi ekoloških, recikliranih in razgradljivih materialov (EKO promo linija izdelkov), kar zaokoržuje energetska učinkovitost z lastno sončno elektrarno in kogeneracijo.

Vsi smo odgovorni za okolje v katerem bivamo.


comTEC® - Certifikat Excellent SME Slovenia 2014

(sporočilo za medije)

Inovativen razvoj izdelkov, znanje zaposlenih, avtomatizirana tehnologija in usmerjenost k potrebam kupcev je koncept za uspešno poslovanje podjetniškega sektorja. Ustvarjanje dodane vrednosti in prepoznavnost blagovne znamke pa temelj avtentičnega podjetništva, ki ga v Sloveniji primanjkuje.

(Maribor, 27. januar 2014) Mariborsko podjetje Vizualne komunikacije comTEC d.o.o., ki je  preteklo leto beležilo svojo 20. obletnico poslovanja, dokazuje, da kljub zaostrenim gospodarskim razmeram uspešno gradi koncept poslovanja, ki temelji na avtomatizirani tehnologiji, lastnem razvoju, znanju zaposlenih kar generira inovativne izdelke in usmerjenost na ciljna tržišča. Skupek aktivnosti predstavlja tiste konkurenčne prednosti, na katerih lahko podjetniški sektor gradi konkurenčnost tudi na zahtevnih in razvitih trgih ter ustvarja dodano vrednost ob prepoznavni blagovni znamki na temelju avtentičnega podjetništva.

Pred dnevi so v podjetju prejeli evropsko priznani certifikat za najboljša srednja, mala in mikro podjetja v Sloveniji. »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje« oziroma »Excellent SME Slovenia« je priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem.

Podjetje Vizualne komunikacije comTEC d.o.o. je družba v zasebni lasti, ki je v svojem več kot dvajsetletnem obdobju poslovanja nenehno generirala dodano vrednost na temeljih avtentičnega podjetništva. Spreminjala se je tako struktura prihodkov iz začetne izključne prodaje storitev so tako vedno bolj rasli prihodki s področja tehnološko zahtevnih izdelkov. Da uspešno delujejo tudi v času zaostrenih gospodarskih razmer, pripisujejo zasluge kakovosti, sodobni in avtomatizirani tehnološki opremljenosti, bogatemu strokovnemu znanju, inovativnosti ter upoštevanju individualnih želja svojih strank. Veliko pozornosti pri svojem delu nenehno posvečajo krepitvi odnosov s poslovnimi partnerji in naročniki pri identificiranju njihovih želja. Njihove storitve in izdelki so tako navdušile že več kot 4000 najrazličnejših naročnikov, ki prihajajo tako iz Slovenije kot tudi bližnjih regijskih trgov. Uresničujejo projekte z uporabo najsodobnejših tehnologij oblikovanja in 3D vizualizacij, digitalnega velikoformatnega tiska ter avtomatizirane dodelave. Materiali, ki jih uporabljajo so EU porekla in ustrezno certificirani, ob tem pa tudi narejeni z zeleno energijo.


comTEC® – 20 let uspešnega poslovanja

(sporočilo za medije)

Trajnostno poslovanje, inovativna tehnologija, lasten razvoj in usmerjenost na tuja tržišča so recept za konkurenčnost podjetniškega sektorja ter blagovne znamke.

(Maribor, 22. april 2013) Mariborsko podjetje Vizualne komunikacije comTEC d.o.o., ki te dni beleži 20. obletnico svojega poslovanja, dokazuje, da so trajnostno poslovanje, avtomatizirana tehnologija, lasten razvoj, inovativni izdelki in usmerjenost na tuja tržišča tiste konkurenčne prednosti, na katerih lahko podjetniški sektor gradi konkurenčnost na zahtevnih in razvitih trgih ter ustvarja dodano vrednost ob prepoznavni blagovni znamki.

Podjetje Vizualne komunikacije comTEC d.o.o. je družba v zasebni lasti, ki je v  dvajsetletnem obdobju poslovanja ustvarila dobrih 15 mio. € prihodkov. Njihova vrednost je rasla iz leta v leto v povprečju 13% letno. Spreminjala se je tudi struktura prihodkov iz začetne izključne prodaje storitev so rasli prihodki s področja tehnološko zahtevnih izdelkov. S ciljem razvoja na podlagi koncepta trajnosti in čim manjšega vpliva na okolje so si zagotovili lasten energetski vir za svojo proizvodnjo. Podjetje namreč s svojo strešno sončno elektrarno in plinsko kogeneracijo (soproizvodnja električne in toplotne energije SPTE) proizvaja električno energijo ne le za lastne potrebe, temveč viške oddajajo tudi v omrežje. Letno jim je tako uspelo zmanjšati škodljive izpuste CO2 v ozračje za kar 23 ton. Proizvedejo pa približno štiri krat več energije, kot jo potrebujejo za lastno poslovanje. Za celostno inovativno energetsko rešitev so leta 2011, prejeli nagrado za energetsko najučinkovitejše podjetje s strani Ministrstva za gospodarstvo, Instituta Jozef Štefan in Akademije Finance za inovativni pristop in umeščenost energetske infrastrukture.

Da uspešno delujejo tudi v času neugodnih gospodarskih razmer, pripisujejo zasluge kakovosti, sodobni in avtomatizirani tehnološki opremljenosti, bogatemu strokovnemu znanju ter upoštevanju individualnih želja svojih strank. Veliko pozornosti pri svojem delu nenehno posvečajo krepitvi odnosov s poslovnimi partnerji in naročniki pri identificiranju njihovih želja. Njihove storitve in izdelki so do danes navdušile že več kot 3750 najrazličnejših naročnikov, ki prihajajo tako iz Slovenije kot tudi bližnjih regijskih trgov. Kot majhno podjetje z nekaj več kot 10 zaposlenimi uresničujejo projekte z uporabo najsodobnejših tehnologij oblikovanja in 3D vizualizacij, digitalnega velikoformatnega tiska ter avtomatizirane dodelave. Materiali, ki jih uporabljajo so EU porekla in ustrezno certificirani, ob tem pa tudi narejeni z zeleno energijo.

»Številni izdelki, ki v širšem regijskem prostoru zagotavljajo prepoznavnost naših naročnikov, so izkaz uspešnega poslovanja in prepoznavne blagovne znamke comTEC®. So plod sistematičnega dela raziskovalne skupine, ki deluje v okviru podjetja. Kot dodana vrednost za kupca pa govorijo raziskave o povečani prodaji izdelkov tudi do 15% s pomočjo naših inovativnih rešitev na prodajnem mestu,« je ob tej priložnosti povedal Peter KAVČIČ, ustanovitelj in prokurist podjetja, Katja BREZOVNIK, direktorica podjetja, pa je dodala: »Kljub dobremu poslovanju v preteklih letih se zavedamo, da nas v prihodnje čakajo številni izzivi. Menimo, da smo nanje dobro pripravljeni. Znanje, izkušnje, kakovost ter inovativnost so bile generator učinkovitih prodornih idej zaposlenih, s katerimi pa smo prepričani, zmoremo še dlje.«

V skupini vodilnih ponudnikov na področju velikoformatnega digitalnega tiska izstopajo z izdelavo kompleksnih individualiziranih izdelkov, ki zajemajo integracijo tako multimedijskih, svetlobnih in drugih inovativnih rešitev za kupca. Z blagovno znamko comTEC® zagotavljajo prepoznaven širok nabor izdelkov, kamor sodijo multimedijska POS stojala, POS (point-of-sale) inovativna prodajna stojala, multimedijsko grafične predelave prodajnih mest, ki lahko zajemajo tudi računalniške virtualne publikacije. Standardni nabor svoje ponudbe zaokrožajo s kakovostno izvedbo vseh ostalih izdelkov kot so foto povečave, foto tapete, poljubne nalepke, talne grafike, avtografike, reklamne table in reklamni  napisi, transparenti, zastave, scenska ozadja, megaformatne fasadne slike, personalizirane in ostale tiskovine namiznega založništva (letaki, boni, vizitke, katalogi, razglednice,...) vključno z računalniško grafičnim oblikovanjem in 3D vizualizacijo.


+Energetski objekt

V podjetju Vizualne komunikacije comTEC d.o.o. se zavedamo pomena okoljske odgovornosti ter ekonomičnosti. Energijo pridobivamo iz sončne elektrarne, ekološko in učinkovito se ogrevamo ob soproizvodnji toplote in elektrike - s kogeneracijo. Vse to izkazuje izpolnjevanje enega izmed dolgoročnih ciljev podjetja, družbeno odgovornost do okolja v katerem podjetje deluje. comTEC® je + energetski objekt, saj iz obnovljivih virov proizvedemo 4x več zelene energije, kot jo potrebuje podjetje za poslovanje.

Energetsko najbolj učinkovito podjetje 2011

Energetsko najbolj učinkovito podjetje 2011

Inovativna celostna rešitev in učinkovitost so prepričali Institut Jožef Stefan, Ministrstvo za gospodarstvo in časnik Finance, ki so nas izbrali za energetsko najbolj učinkovito podjetje v Sloveniji za leto 2011.