Zastava je simbol ponosa s katerim izražamo pripadnost državi, športnemu klubu, organizaciji…

Koliko zastav je na svetu – nismo prepričani, dejstvo pa je, da prav vsaka za svojim obstojem skriva unikatno zgodbo o nastanku in razvoju.

Prepričani smo, da ste že kdaj pred obešanjem državne zastave čutili negotovost in so se vam potile roke, saj niste bili prepričani, kako izobesiti zastavo, da boste pri delu ostali pietetni. Zato vam v nadaljevanju tega članka razkrivamo smernice, kako pravilno izobesiti zastavo, da bodo potne roke za vas stvar preteklosti.

V kolikor je za vas obešanje zastave že ustaljen postopek – čestitamo! A ne pozabite – tudi zastave potrebujejo osvežitev, saj so večino časa pod vplivom uničujočih sončnih žarkov in neusmiljenega vetra. 

Kliknite na povezavo spodaj in si oglejte široko paleto možnosti tiska zastav, ki vam ga ponujamo pri podjetju comTEC. 

Kliknite tukaj, da nadomestite zbledele zastave z visokokvalitetnimi zastavami comTEC!

Smernice za pravilno obešanje državne zastave

Pogostost obešanja državne zastave se med kulturami razlikuje, a za obešanje veljajo določena pravila, ki so se izoblikovala v zahodnem svetu.

Med drugim velja:

  • Zastava mora biti obešena tako, da so barve razporejene v pravem vrstnem redu od zgoraj navzdol, pri navpičnem obešanju od leve proti desni
  • Če ima zastava grb, ki ni vsredinjen (kot ga ima slovenska), mora biti le-ta ob navpičnem obešanju v zgornjem delu zastave
  • Zastavo obesimo tako, da je drog na levi strani, zastavina ruta pa na desni (obratna postavitev namreč pomeni, da zastavo gledamo z zadnje strani).

Državni zastavi mora med več obešenimi zastavami vedno pripadati častno mesto, kot gleda opazovalec:

  • Če sta zastavi dve – mesto na levi strani
  • Če so zastave tri – mesto v sredini.

Zastave

Srečno, draga Slovenija

Našemu znanju in izkušnjam so zaupali v občini Videm, kjer smo v podjetju comTEC ob prazniku 30 let samostojnosti naše države, s ponosom poskrbeli za izdelavo in postavitev največjega droga ter izdelali največjo slovensko državno zastavo.

Ta zastava velikanka meri v dolžino kar 13 metrov!

Sporočite nam količine, mere in želje, mi pa vam bomo pripravili in posredovali konkurenčno ponudbo.

Pošljite povpraševanje!