15. in 16. maja 2018 v Mariboru poteka že 38. Podim konferenca, ki velja za enega vodilnih startup dogodkov v regiji Alpe-Adria in na območju Zahodnega Balkana.

Kot že vrsto let zapored tudi letos pomagamo sooblikovati ta odmeven dogodek z različnimi izdelki iz naše bogate ponudbe. Tovrstna sodelovanja so še posebej zanimiva, saj pogosto zahtevajo veliko mero inovativnosti, prilagajanja in nenazadnje kakovosti – za kar smo comTEC-u seveda pravi partner.


(kratek povzetek prispevka s strani mariborinfo.com)

Podim konferenca velja za največjo startup konferenco v regiji Alpe – Adria in na območju Zahodnega Balkana, ki vsako leto poveže več kot 1000 udeležencev, predstavnikov startup podjetij, investitorjev, korporacij in ostalih deležnikov regijskega startup ekosistema.

Na glavnem odru konference se bo zvrstilo več kot 50 govorcev iz vsega sveta, med njimi številna zvezdniška imena iz sveta startupov, inovacij, investicij in podjetništva, kot so David Rose – MIT, ZDA, Mike Sigal – 500 Startups, ZDA, Carolyn N. Spencer – Amazon, ZDA, Carlos Eduardo Espinal – Seedcamp, VB in številni drugi.

Podim konferenca 2018

Razglasili bodo slovenski startup leta

Ob zaključku prvega dne konference bodo že 11. leto zapored razglasili slovenski startup leta. Med peterico mladih tehnoloških podjetij, ki so se uvrstila v finalni del izbora, so Event Registry, Gotoky, MAG-LEV Audio, Next in Smart Optometry.

V sklopu posebnega konferenčnega sklopa pa bo v sredo, 16. maja potekal zaključni izbor tekmovanja Podim Challenge. Na glavnem konferenčnem odru se bo ob zaključku drugega konferenčnega dne v pitchanju pomerilo pet finalistov.

Konferenco Podim organizira iniciativa Startup Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Novo KBM kot generalnim pokroviteljem, Evropsko komisijo kot strateškim partnerjem, Mestno občino Maribor kot glavnim podpornikom in ostalimi partnerji in sponzorji.