Po ugotovitvah številnih raziskav, se potrošniki v današnjem času, v nakupovalnem procesu odločajo racionalno in emocionalno. Čeprav se trditev sliši protislovna, temu ni tako. Močan vpliv na emocionalne nakupne odločitve dosežemo s promocijskimi aktivnostmi, s katerimi spodbujamo potrošnika k prerazvrščanju racionalnih prioritet.

V prodajalnah so si sorodni izdelki, ki si med seboj konkurirajo, praviloma blizu ali celo na isti dolgi prodajni polici. Zaradi tega je učinkovita izpostavitev ena od promocijskih aktivnosti, ki poleg atraktivne embalaže diferencira izdelke in vpliva na nakupne odločitve posameznika. Ko se kot potrošniki danes sprehodimo med prodajnimi policami vidimo, da se vedno več ponudnikov izdelkov tega zaveda in se poslužuje različnih načinov izpostavitev, s katerimi želijo vplivati na nakupne procese posameznikov.

Učinkovita izpostavitev ni naključje

Naša ekipa strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami vam pripravi inovativno rešitev, ki vaše izdelke na prodajni polici ustrezno izpostavi. Lahko trdimo, da so naši pristopi pri zasnovi in izvedbi tovrstnih promocijskih rešitev drugačni, saj vključujejo napredne mutimedijske rešitve: od LED osvetlitve s posebnimi svetlobnimi efekti, preko zvoka, do možnosti vgradnje tabličnih računalnikov, ki omogočajo predvajanje video vsebin. Rešitve, ki jih nudimo imajo cilj, da so že od daleč opazne in posameznika usmerjajo k izdelku ter sprejemu nakupne odločitve.

Pri comTEC-u vam nudimo celostno storitev, od idejne zasnove, do načrtovanja, konstruiranja ter končne izvedbe. Nudimo vam podporo v celotnem procesu.

Naša zadnja rešitev

Pričeli smo s pripravo idejne zasnove, s katero smo naročniku želeli prikazati prednosti izpostavljenih izdelkov, katere skozi druge promocijske aktivnosti oglašuje ponudnik. Nadaljevali smo s pripravo konstrukcijske rešitve, iskanjem primernih materialov in načinom izvedbe ter usklajevanjem optimalne rešitve za naročnika.

Kot pri vsakem projektu, smo se tudi tu srečali z različnimi tehničnimi izzivi, ki smo jih s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami uspešno rešili v zadovoljstvo vseh deležnikov.

Eden izmed zanimivejših izzivov tega projekta je bila LED osvetlitev, ki s prižiganjem in ugašanjem LED diod v naključnem intervalu simulira pretakanje tekočine. Z uporabo mikroračunalnika, digitalnih LED diod in programiranja smo naredili zanimiv svetloben efekt.

In komentar našega naročnika

 »Prvi osnutek kreativne rešitve, ki ste ga izdelali v podjetju comTEC, smo dodelali in potem je minilo nekaj časa. V tem obdobju smo se usklajevali s trgovcem, poleg tega so bile pripravljene tudi še druge kreativne rešitve. Ko je prišlo do dokončne odločitve, smo se vendarle vrnili k osnovi in ni nam žal. Da je izgled bombastičen, je povedala ena od naših navdušenih zastopnic.«

Več fotografij tega projekta si lahko ogledate na tej povezavi.